OBVESTILO O ODPOVEDI TABORJENJA GZ ŠKOFJA LOKA

Obveščamo vas, da zaradi situacije glede bolezni COVID-19 Gasilska zveza Škofja Loka odpoveduje letošnje taborjenje gasilske mladine v Savudriji na Hrvaškem.

Obveščamo vas, da zaradi situacije glede bolezni COVID-19 Gasilska zveza Škofja Loka odpoveduje letošnje taborjenje gasilske mladine v Savudriji na Hrvaškem.

Odločitev je bila sprejeta na podlagi odločitve Komisije za taborjenje ter informacij prejetih s strani NIJZ R Slovenije ter R Hrvaške.
NIJZ RS navaja, da taborjenje predstavlja več potencialno tveganih momentov z vidika preprečevanja širjenja novega korona virusa SARS-CoV-2 (skupne sanitarije, skupna jedilnica, spanje v šotorih, druženje večjega števila otrok z različnih družin in okolij) ter opozarja, da se je potrebno zavedati, da večje kot je število otrok iz različnih družin, več bo okuženih (otrok in potem tudi družinskih članov) v primeru ene okužene osebe na taboru.
Tudi zahteve, ki so navedene v javno dostopnih dokumentih na strani NIJZ R Hrvaške predstavljajo za organizatorje nerešljiv problem, saj se s tako skupino otrok ne da vzdrževati predpisanih razmikov in upoštevati vseh zakonsko predpisanih ukrepov ( zahteve glede skupnih sanitarijah, skupne jedilnice in nenazadnje števil otrok v šotorih).
Poleg vsega naštetega pa so določene skupine, ki smo jih v preteklosti gostili odpovedale udeležbo, prav tako zaradi zgoraj navedenih razlogov.

Na GZ Škofja Loka obžalujemo, da je bilo potrebno sprejeti tako odločitev, vendar je zdravje otrok ter vseh sodelujočih na taborjenju vedno na prvem mestu.

V upanju, da se že naslednje leto zopet srečamo vas pozdravljamo z gasilskim pozdravom Na pomoč!


Priloge:

Priloga 1

Klic NA POMOČ - 112

Če potrebujete pomoč gasilcev, nujno medicinsko pomoč, nujno veterinarsko pomoč, pomoč gorskih, jamarskih reševalcev, drugih reševalnih enot ali policije, pokličite na telefonsko številko 112

Naslov

Gasilska zveza Škofja Loka
Kidričeva cesta 51a
4220 Škofja Loka
Slovenija

Sponsored by e-Vizija s.p. - All rights reserved 2017